Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Familieforedrag om bæredygtighed - aflyst

JAN
27

Familieforedrag om bæredygtighed - aflyst


Dato Onsdag d. 27. januar 2021, Kl. 19:00 til kl. 21:30
Sted Hummeltoften 1, 2830 Virum
Pris
30 kr.
Familieforedrag om bæredygtighed - aflyst

Metamorfose. Ordet er græsk. Det betyder forvandling. 

Når vi går om træet juleaften, hører salmerne og ser lysene, forvandles vi altid en lille smule. Et sted i os bliver vi som børn igen. At Gud lod sig føde som et barn i en krybbe, skulle vise sig at blive en verdensforandrende begivenhed – både i det store og det små.

I dagene efter jul sker der også en forvandling. Mørket bliver lysere, i takt med at lyset vender tilbage. Den anden dag i februar er det kyndelmisse. Vi tænder lys, for foråret er på vej.

Metamorfose. Ordet bruges også i tale om bæredygtighed og genbrug. Spørger vi Marie-Louise Rosengaard, der er lokal genbrugsentusiast, handler genbrugsmetamorfose om at se nye muligheder i hverdagen. At forvandle tøj og ting, så de får nyt liv.

Det kan være svært at abstrahere fra en tings nuværende form og funktion. Et glas med kirsebærsovs fx, det er vel et glas med kirsebærsovs – eller hvad? Nej, gem det lige!

Med lidt inspiration kan glasset fra kirsebærsovsen juleaften blive til en lyslanterne eller en hængende have hjemme i stuen med bud om forårets snarlige komme.                                                                                                               

Marie-Louise Rosengaard har deltaget i en serie af gør-det-selv videoer med Folkekirkens Nødhjælp.

Hun har skrevet artikler til DBAs genbrugsguide, og deltog i DR1s program  ’Fra yt til nyt’ i 2015. Se hendes blog: mituendeligehjem.com eller instagram: @mituendeligehjem

Aftenen indledes med, at Marie-Louise Rosengaard holder et kort oplæg om genbrugsmetamorfose, hvorefter hun inspirerer os til at lave lanterner og hængende haver.

Der vil være materialer til rådighed, men medbring gerne et par små rengjorte glas.

KLIK HER FOR TILMELDING OG BETALING