×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Mandag d. 21. oktober 2019, kl. 19:30

Toeren er altid svær, siges det, men det skulle man ikke tro, når man hører Rudersdal Kammersolisters program, der udelukkende består af fantastiske toere! 

Første værk er Dmitri Smirnovs 2. klavertrio, som han skrev til sine venner i den berømte Tchaikovsky Trio. De var immigreret til Vesten, og han regnede aldrig med at se dem igen, men så faldt Jerntæppet, og de kunne igen mødes.

Det danske indslag er Carl Nielsens 2. sonate for violin og klaver. Trods den klassiske betegnelse "sonate i g-mol" leger Nielsen med både stilart, tonalitet og rytme, og man genkender både hans flair for den danske sang og vildskaben fra hans senere symfonier.

Koncerten afsluttes med Shostakovich' 2. klavertrio, der er en hjørnesten i det 20. århundredes kammermusik. Trioen blev til under dramatiske omstændigheder: 2. Verdenskrig rasede, og i løbet af kompositionsprocessen døde hans nærmeste ven. Musikken er både ubønhørligt brutal og gribende smuk.

Rudersdal Kammersolister blev dannet sidste år på opfordring af den berømte russiske komponist Lera Auerbach og er således født med en tilknytning netop til den musiktradition. I november drager de på turné til Rusland, hvor de bl.a. spiller åbningskoncerten ved Sound Ways Festival i Skt. Petersborg.

Pris
130 kr