• Begivenheden har allerede fundet sted.
Lørdag d. 11. maj 2019, kl. 16:30

Kom og oplev to skønne korværker, når Birkerødkoret giver koncert i Sorgenfri Kirke lørdag den 11. Maj kl. 16.30.

De to værker, som står på programmet er

Dvořák: Messe i D opus 86 og Fauré: Requiem.

Dvořák skrev sin eneste messe på opfordring fra en tjekkisk rigmand og mæcen, som skulle indvie et privat kapel. Dvořák skrev messen på bare tre uger i sommeren 1887, og ligesom andre værker af Dvořák er det melodiøst og let. Ved denne koncert opføres værket i sin oprindelige form for solister, kor og orgel.

Sammen med Dvořáks messe opføres Fauré: Requiem.
Om sit requiem skrev Fauré selv, at det var komponeret helt uden anledning - kun for fornøjelsens skyld, og det fornemmes klart. I Faurés requiem er der ingen skrækvisioner og angst, værket er præget af en tro på den paradisiske fryd - Fauré fjernede fx hele afsnittet om dommedag, Dies irae, og indsatte til gengæld en sats med titlen In paradisum som afslutning.

Solister er Carina Tybjerg Madsen, sopran, og Jakob Vad, baryton.

Ved orglet sidder organist i Jørgen Ellegård Frederiksen.

For den musikalske ledelse står Birkerødkorets dirigent Torben H.S. Svendsen.

Billetter koster 100 kr. kan købes på Billetto, eller i døren